To-ugers madplan
Se de 14 opskrifter
Vis alle
Mandag: Glosuppe med kikærter af Johan fra Valby
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 60 minutter
Indkøbsliste:
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 1/4 knoldselleri
- 1 skefuld tomatpuré
- 2 skefulde soltørrede tomater i olie
- Ca 1 liter grøntsagsbouillon (Herbamare er bedst)
- Olivenolie til stegning
- 1 dåse kikærter
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk salt
- Et par stænk olivenolie
- Ca. 200 g pasta
- Lidt basilikumblade til pynt
Se fremgangsmåde her:
https://klimakogebogen.kk.dk/glosuppe-med-kikaerter-johan-fra-valby
Tirsdag: Bagt hokaidogræskar med feta og græskarkerner af Orla fra Vesterbro
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 40 minutter (inkl. forberedelse)
Indkøbsliste:
- 1 stk. hokkaido græskar (alternativt butternut squash)
- 200 gram feta (tilpas mængde til din smag)
- 50-100 gram græskarkerner
- Olie
- Evt. majstacoskaller for at have lidt knas til retten
Se fremgangsmåde her:
https://klimakogebogen.kk.dk/bagt-hokaidograeskar-med-feta-og-graeskarkerner-orla-fra-vesterbro
Onsdag: Blomkålskarry af Julie fra Nørrebro
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 30 minutter
Indkøbsliste:
- 1 Blomkål,
- 1 dåse kikærter,
- 2 dåser kokosmælk,
- 2 små løg,
- 3 fed hvidløg,
- 3 tsk. tomatpuré (mere kan tilsættes efter behov),
- 1 tsk. garam masala,
- 1 tsk. stødt koriander,
- 1 tsk. karry,
- Salt, peber og evt. chili.
- Serveres med ris, peanuts, lime, frisk koriander og evt. mango chutney
Se fremgangsmåde her:
https://klimakogebogen.kk.dk/blomkaalskarry-julie-fra-noerrebro
Torsdag: Linsedhal af Krisztina fra Amager
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 45 minutter
Indkøbsliste:
- 1 spsk. olie
- 2 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 400g røde linser
- 2 dåser hakkede tomater (ca. 800 ml.)
- 1 dåse kokosmælk (ca. 400 ml.)
- 1 bouillonterning (eller din egen krydderiblanding)
- Krydderier: karry, oregano, salt, gurkemeje
- Valgfrit: frisk koriander til topping
- Valgfrit: Tilføj yderligere kikærter eller kidneybønner for en større og mere nærende portion
- Nyd det med ris eller dit valg af brød
Se fremgangsmåde her:
https://klimakogebogen.kk.dk/linsedhal-krisztina-fra-amager
Fredag: Gnocchi shakshuka af Mie fra Nordvest
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 20 minutter
Indkøbsliste:
- 2 røde peberfrugter
- 1 squash
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk røget paprika
- En knivspids cayennepeber (valgfrit)
- 2 x 400 g dåser med hakkede tomater
- 500 g Gnocchi
- 1 spsk. harissa (valgfrit)
- Burratta, ricotta eller parmesan
- En håndfuld basilikum eller persille (valgfrit, til pynt)
Se fremgangsmåde her:
https://klimakogebogen.kk.dk/gnocchi-shakshuka-mie-fra-nordvest
Lørdag: Grøn julebøf af Maibritt fra Nørrebro
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 60 minutter
Indkøbsliste:
- 200g grønne linser
- 4 store gulerødder
- 1/4 knoldselleri
- 1 dl. græskarkerner
- 1 dl. solsikkeolie
- 1 fed hvidløg
- 3 store løg
- 2 æg
- 1 tsk. kanel
- 2 tsk. oregano
- 1/4 tsk. muskatnød
- 1 tsk. allehånde
- 1 spsk. brun farin
- 1 tsk. tomatpuré
- 2 tsk. salt og peber
- Estragon, salt og peber, laurbærblade
- (Lille) salvie dusk
- 100g smør
- Olie til stegning
Se fremgangsmåde her:
https://klimakogebogen.kk.dk/groen-juleboef-maibritt-fra-noerrebro
Søndag: Tøm grøntsagsskuffen-suppe af Kiri kim fra Nørrebro
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 40 minutter
Indkøbsliste:
- Intet - rester fra køleskabet.
- Som topping kan man evt. bruge hakkede sojastrimler og persille.
- Vi spiste også lidt brød til.
Se fremgangsmåde her:
https://klimakogebogen.kk.dk/bagt-toem-groentsagsskuffen-suppe-kiri-kim-fra-noerrebro
Mandag: Vafler af kikærter af Izabella fra KBH K
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 30 minutter
Indkøbsliste:
- 4 kopper kogte kikærter
- 3 æg
- ½-1 dl olie
- 1 kop vand
- 2 løg
- hvidløg
- salt, peber, chili
- dine yndlingskrydderier, fx garam masala, zaathar, karry eller lignende
- 2 spsk bagepulver
Se fremgangsmåde her:
https://klimakogebogen.kk.dk/vafler-af-kikaerter-izabella-fra-kbh-k
Tirsdag: Afrikansk gryderet af Bodil fra Vesterbro
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 40 minutter
Indkøbsliste:
- 600-800g græskar (hokkaido eller butternut) eller sød kartoffel
- Olivenolie
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1,5 tsk. paprika
- 1-2 røde chili (smag til)
- 4 cm. frisk ingefær
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dl. peanutbutter
- 1 dåse kikærter (240g drænede)
- 1-2 dl. kokosmælk (eller grøntsagsfond)
- Salt og peber
- Frisk lime
Til servering fx:
- Frisk koriander, chiliflager og lime
- Ristede usaltede peanuts
- Ris
Se fremgangsmåde her:
https://klimakogebogen.kk.dk/afrikansk-gryderet-med-peanutbutter-bodil-fra-vesterbro
Onsdag: Knoldotto af Thomas & Maria fra Nordvest
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 45 minutter
Indkøbsliste:
- 1 knoldselleri
- 1 løg
- 1 hvidløg
- Ca. 400g perlebyg
- 1l fond eller bouillon
- 1 dl. hvidvin (kan undlades)
- 50-100g parmesan
- 50-100g creme fraiche
- 50g sukker
- 50g eddike
- 50g vand
Se fremgangsmåde her:
https://klimakogebogen.kk.dk/knoldotto-thomas-maria-fra-nordvest
Torsdag: Ungarsk champignongpaprikash af Krisztina fra Amager
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 55 minutter
Indkøbsliste:
- 400-500g svampe
- 2 mellemstore løg
- Olie
- 2 spsk. mel
- 200 ml. creme fraiche
- Krydderier: paprika, salt, peber
Nyd den med ris eller pasta ved siden af
Nyd det med ægte østeuropæisk stil, og hav også syltede agurker på siden
Nyd det med ægte østeuropæisk stil, og tilsæt ærter til risene
Se fremgangsmåde her:
https://klimakogebogen.kk.dk/ungarsk-champignonpaprikash-krisztina-fra-amager
Fredag: Pasta med svampe af Alfred fra Vesterbro
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 35 minutter
Indkøbsliste:
- 500 gram pasta
- 200 gram champignon
- 1 dl belugalinser
- 3 hele æg
- 2 fed hvidløg
- ½ stk. chili
- 150 gram parmesanost
- 2-3 spsk. olivenolie
Persille til pynt
Se fremgangsmåde her:
https://klimakogebogen.kk.dk/pasta-med-svampe-alfred-fra-vesterbro
Lørdag: Grøntsagsdumplings af Rikke fra Nørrebro
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 60 minutter
Indkøbsliste:
Dumplings:
- 1 pakke gyozadej
- 200 gram tofu
- 200 gram champignon
- 200 gram spidskål
- 2 gulerødder
- 2 forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 1 lille stykke ingefær
- 2 spsk. soya
- 2 spsk. sesamolie
Sauce:
- 120 ml. soya
- 60 ml. risvineddike
- 1 tsk. sesamolie
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1 stk. ingefær, hakket
Se fremgangsmåde her:
https://klimakogebogen.kk.dk/groentsagsdumplings-rikke-fra-noerrebro
Søndag: Italiensk bønnesuppe med parmesan af Annette fra Husum
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 45 minutter
Indkøbsliste:
- 200 g borlottibønner eller hvide bønner
- 200 g spelt
- 2 gulerødder i tern
- 1 stang blegselleri eller tilsvarende knoldselleri, finthakket
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg
- Rosmarin
- Endeskiven af en parmesanost
- Olivenolie
- 1,4L kyllingebouillon eller grøntsagsbouillon
- Persille
Se fremgangsmåde her:
https://klimakogebogen.kk.dk/italiensk-boennesuppe-med-parmesan-anette-fra-husum