Linsedhal - Krisztina fra Amager
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 45 minutter
Ingredienser
1 spsk. olie
2 stk. løg
2 fed hvidløg
400g røde linser
2 dåser hakkede tomater (ca. 800 ml.)
1 dåse kokosmælk (ca. 400 ml.)
1 bouillonterning (eller din egen krydderiblanding)
Krydderier: karry, oregano, salt, gurkemeje
Valgfrit: frisk koriander til topping
Valgfrit: Tilføj yderligere kikærter eller kidneybønner for en større og mere nærende portion
Nyd det med ris eller dit valg af brød
Fremgangsmåde
- Opvarm olie i en stor gryde på middel varme.
- Smid det hakkede løg i og svits i 2-3 minutter, indtil det er gennemsigtigt.
- Herefter tilsættes hvidløget.
- Tilsæt herefter linserne og rist dem, mens du tilsætter krydderierne.
- Bagefter er det bare at tilsætte dåser med tomat og kokosmælk.
- Tilsæt ca. 150-200 ml. varmt vand og bouillonen. Rør i det af og til.
Det er færdigt, når linserne er bløde.