Bagt 'tøm-grøntsagsskuffen' suppe - Kiri Kim fra Nørrebro

Ny
Vegetarisk

Sværhedsgrad: OOOO

Tid: 40 minutter 

Ingredienser:

Noget af det mest klimavenlige der findes, er at spise op og begrænse sit madspild derhjemme. Derfor kommer her en opskrift, der kan varieres i det uendelige alt efter, hvad man har af smårester. 

Man kan putte alt i, men som udgangspunkt er det en god ide med en base med hvidløg, løg, en kvist timian og rosmarin, salt og peber. 

Derudover egner porrer, kartofler, auberginer, tomater, peberfrugt, græskar, squash, championer  og hvad der ellers skulle forputte sig i grøntsagsskuffen.

Man kan bruge forskellige ting som toppings til suppen. For eksempel en endeskive rugbrød i tern ristet sprødt på panden med krydderier, græskarkerner (også ristet på panden), lidt revet ost eller en klat pesto. Masser af friskkværnet peber. Brug hvad du har af smårester. Man bliver overrasket over, hvad man kan putte på.

Som topping kan man evt. bruge hakkede sojastrimler og persille.

Vi spiste også lidt brød til.



Fremgangsmåde:

  • Alle grøntsager skæres ud og vendes i olie, salt, peber og timian og bages en halv time ved 175C varmluft. 
  • Op i en gryde, dæk med vand og fond og kog 10 minutter, før det blendes med en stavblender. Tilsæt eventuelt en sjat fløde.
  • Top suppen med toppings. 
Del med