Glosuppe med kikærter - Johan fra Valby
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 60 minutter
Ingredienser
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1/4 knoldselleri
1 skefuld tomatpuré
2 skefulde soltørrede tomater i olie
Ca 1 liter grøntsagsbouillon (Herbamare er bedst)
Olivenolie til stegning
1 dåse kikærter
1 tsk sød paprika
1 tsk salt
Et par stænk olivenolie
Ca. 200 g pasta
Lidt basilikumblade til pynt
Fremgangsmåde
- Skær alle grøntsagerne groft ud, og steg dem af. Tilsæt tomatpuréen, så den også steges med.
- Dæk grøntsagerne med bouillon, tilsæt soltørrede tomater og lad grøntsagerne koge møre. Det tager ca. 20 minutter.
- Til slut blendes suppen helt glat. Tilsæt mere bouillon, hvis den er for tyk, og smag til med salt og peber.
- Imens suppen koger, hældes væden fra kikærterne, og de duppes tørre. Så vendes de med olivenolie, sød paprika og salt og bages i ovnen i ca. 25 minutter.
- Kog også pastaen al dente.
Server suppen med pasta, kikærter og friske basilikumblade.