Afrikansk gryderet med peanutbutter - Bodil fra Vesterbro
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 40 minutter
Ingredienser
6-800g græskar (hokkaido eller butternut) eller sød kartoffel
Olivenolie
2 løg
3 fed hvidløg
1,5 tsk. paprika
1-2 røde chili (smag til)
4 cm. frisk ingefær
2 dåser hakkede tomater
1 dl. peanutbutter
1 dåse kikærter (240g drænede)
1-2 dl. kokosmælk (eller grøntsagsfond)
Salt og peber
Frisk lime
Til servering fx:
Frisk koriander, chiliflager og lime
Ristede usaltede peanuts
Ris
Fremgangsmåde
- Start med græskarret (eller søde kartofler): Skyl, skræl og skær i mundrette tern (husk at søde kartofler og butternut skal skrælles, det er ikke nødvendigt med hokkaido). Vend ternene i olivenolie, salt og peber og sæt dem i ovnen ved 180C varmluft i cirka 20 minutter.
- Imens: Hak løget groft og hvidløget, chilien og ingefæren fint.
- Varm olien op i en gryde og steg løg og hvidløg ved svag varme til løgene er klare. Tilsæt krydderier og sauter. Hæld de hakkede tomater og peanutbutteren i, og rør rundt til peanutbutteren er smeltet og fordelt.
- Tilsæt græskar/søde kartofler samt kikærter og kokosmælk, og varm det hele godt igennem. Smag til med salt, peber og lime. Pynt med peanuts, chiliflager og koriander. Server :-)