Grøn julebøf - Maibritt fra Nørrebro

Ny
Vegetarisk

Sværhedsgrad: OOOO

Tid: 60 minutter

Ingredienser

200g grønne linser

4 store gulerødder

1/4 knoldselleri

1 dl. græskarkerner

1 dl. solsikkeolie

1 fed hvidløg

3 store løg

2 æg

1 tsk. kanel

2 tsk. oregano

1/4 tsk. muskatnød

1 tsk. allehånde

1 spsk. brun farin

1 tsk. tomatpuré

2 tsk. salt og peber

Estragon, salt og peber, laurbærblade

(Lille) salvie dusk 

100g smør

Olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Kog linserne i rigeligt letsaltet vand tilsat 3 laurbærblade. Se på pakken hvor længe de skal koges (kog evt. hele pakken og smid resten på frys til næste gang for at være endnu mere klimavenlig).
  • Skræl gulerødder, skær i små stykker og kog i letsaltet vand.
  • Skræl kartofler - kog dem evt. i samme gryde, når gulerødderne er færdige.
  • Pil løg og skær dem i tynde både og steg på panden med salviedusken. De skal brunes og derefter steges langsomt og blive helt brune og møre. Til slut smages de til med salt og peber.
  • Skræl og riv knoldselleri med et rivejern på et skærebræt, og hak det yderligere lidt inden de kommes i en skål.
  • Tilsæt kanel, oregano, muskatnød, allehånde, brun farin, tomatpure, salt, peber, mel og æg.
  • Blend græskarkerner og hvidløg med solsikkeolie, hæld i farsen og rør sammen. Tænd evt. ovn på 170 grader, hvis du vil varme bøfferne igennem, mens du anretter.
  • De kogte gulerødder blendes med smør, lidt estragon (lige så de får et pift af smagen), salt og peber. Evt et lille drys cayennepeber eller chili, hvis du er til det.
  • Steg farsen til bøffer og giv dem 4 minutter på hver side. Hvis du vælger ikke at komme dem i ovn, skal du skrue ned og stege lidt længere på hver side.

Anret på fade eller portionsanret og nyd dine grønne bøffer med tilbehøret, familie eller venner.

 

Del med