Grøn julebøf - Maibritt fra Nørrebro
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 60 minutter
Ingredienser
200g grønne linser
4 store gulerødder
1/4 knoldselleri
1 dl. græskarkerner
1 dl. solsikkeolie
1 fed hvidløg
3 store løg
2 æg
1 tsk. kanel
2 tsk. oregano
1/4 tsk. muskatnød
1 tsk. allehånde
1 spsk. brun farin
1 tsk. tomatpuré
2 tsk. salt og peber
Estragon, salt og peber, laurbærblade
(Lille) salvie dusk
100g smør
Olie til stegning
Fremgangsmåde
- Kog linserne i rigeligt letsaltet vand tilsat 3 laurbærblade. Se på pakken hvor længe de skal koges (kog evt. hele pakken og smid resten på frys til næste gang for at være endnu mere klimavenlig).
- Skræl gulerødder, skær i små stykker og kog i letsaltet vand.
- Skræl kartofler - kog dem evt. i samme gryde, når gulerødderne er færdige.
- Pil løg og skær dem i tynde både og steg på panden med salviedusken. De skal brunes og derefter steges langsomt og blive helt brune og møre. Til slut smages de til med salt og peber.
- Skræl og riv knoldselleri med et rivejern på et skærebræt, og hak det yderligere lidt inden de kommes i en skål.
- Tilsæt kanel, oregano, muskatnød, allehånde, brun farin, tomatpure, salt, peber, mel og æg.
- Blend græskarkerner og hvidløg med solsikkeolie, hæld i farsen og rør sammen. Tænd evt. ovn på 170 grader, hvis du vil varme bøfferne igennem, mens du anretter.
- De kogte gulerødder blendes med smør, lidt estragon (lige så de får et pift af smagen), salt og peber. Evt et lille drys cayennepeber eller chili, hvis du er til det.
- Steg farsen til bøffer og giv dem 4 minutter på hver side. Hvis du vælger ikke at komme dem i ovn, skal du skrue ned og stege lidt længere på hver side.
Anret på fade eller portionsanret og nyd dine grønne bøffer med tilbehøret, familie eller venner.