Blomkålskarry - Julie fra Nørrebro
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 30 minutter
Ingredienser:
1 Blomkål,
1 dåse kikærter,
2 dåser kokosmælk,
2 små løg,
3 fed hvidløg,
3 tsk. tomatpuré (mere kan tilsættes efter behov),
1 tsk. garam masala,
1 tsk. stødt koriander,
1 tsk. karry,
Salt, peber og evt. chili.
Serveres med ris, peanuts, lime, frisk koriander og evt. mango chutney
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200°C varmluft.
- Skyl og snit blomkålen til små buketter og bland dem i et fad med den ene dåse kokosmælk og salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 15 min, mens saucen laves.
- Snit løg og hvidløg, og steg i lidt olie. Tilsæt tomatpuré, krydderier og den anden dåse kokosmælk og rør rundt til det tykner. Smag til og tilsæt evt. mere krydderi.
- Kog risene
- Når blomkålen er færdig i ovnen hældes det over i saucen. Lad det simre under middel varme og tilsæt kikærter
Retten er klar til servering!