Gnocchi shakshuka - Mie fra Nordvest

Ny
Vegetarisk

Sværhedsgrad: OOOO

Tid: 20 minutter

Ingredienser:

2 røde peberfrugter

1 squash

1 stort løg

3 fed hvidløg

1 tsk stødt spidskommen

1 tsk stødt koriander

1 tsk røget paprika

En knivspids cayennepeber (valgfrit)

2 x 400 g dåser med hakkede tomater

500 g Gnocchi

1 spsk. harissa (valgfrit)

Burratta, ricotta eller parmesan 

En håndfuld basilikum eller persille (valgfrit, til pynt)

Fremgangsmåde:

  • Skyl og skær de røde peberfrugter i ca. 1 cm tykke skiver.
  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Kom 2 spsk. olivenolie i en stor pande eller gryde over middel varme til gnocchierne, og giv dem lidt farve her.
  • Fjern gnocchi og steg nu løget på panden, indtil det er blødt, tilsæt derefter hvidløget, og steg i yderligere 2 minutter.
  • Rør spidskommen, koriander, paprika og cayennepeber i, (hvis du bruger det), og steg under omrøring i yderligere 1-2 minutter.
  • Tilsæt derefter peberfrugterne og squash, og steg i yderligere et par minutter. 
  • Bland tomater, gnocchi og harissa i, og lad det simre forsigtigt under omrøring i 7-10 minutter. Hvis saucen bliver lidt for tyk, kan du tilsætte et skvæt vand. Den er færdig, når gnocchien er kogt, og tomaterne er blevet til en dejlig sauce.
  • Smag til med salt og peber, og tilsæt mere harissa, hvis du har lyst.

Top med eksempelvis burratta, ricotta eller parmesan. Evt. også basilikum/persille for lidt grønt.

Del med