Svamperagout med linser - Mathilde fra Nørrebro

Ny
Vegetarisk

Sværhedsgrad: OOOO

Tid: 35 minutter 

Ingredienser:

1 løg

2 fed hvidløg

3 gulerødder

3 stilke bladselleri

400g svampe (brune champignon og/eller portobellosvampe)

2 stilke frisk rosmarin

Smør til stegning 

1 dåse grønne linser

1 dåse koncentreret tomatpuré

1 dåse hakkede tomater

2 dl grøntsagsbouillon 

1/2 tsk sukker

1 spsk. balsamicoeddike (kan undlades)

Salt og peber 

Pasta 

1 håndfuld bredbladet persille (kan undlades)



Fremgangsmåde:

  • Hak løg og hvidløg fint. Skær gulerødder og bladselleri i små tern. Hak svampene meget fint. Husk at skylle grøntsagerne inden. 
  • Steg alle grøntsagerne i smør i en gryde ved middel varme i ca. 5 minutter til svampene er gyldne. 
  • Skyl linserne og tilsæt i gryden sammen med rosmarin, tomatpuré, hakkede tomater, bouillon, sukker og balsamico og lad det koge op. Herefter skrues der ned til lav varme og retten småkoger i 20 minutter. Smag til med salt og peber. 
  • Kog pasta.

Server retten og drys med grofthakket persille. 

Del med