Svamperagout med linser - Mathilde fra Nørrebro
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 35 minutter
Ingredienser:
1 løg
2 fed hvidløg
3 gulerødder
3 stilke bladselleri
400g svampe (brune champignon og/eller portobellosvampe)
2 stilke frisk rosmarin
Smør til stegning
1 dåse grønne linser
1 dåse koncentreret tomatpuré
1 dåse hakkede tomater
2 dl grøntsagsbouillon
1/2 tsk sukker
1 spsk. balsamicoeddike (kan undlades)
Salt og peber
Pasta
1 håndfuld bredbladet persille (kan undlades)
Fremgangsmåde:
- Hak løg og hvidløg fint. Skær gulerødder og bladselleri i små tern. Hak svampene meget fint. Husk at skylle grøntsagerne inden.
- Steg alle grøntsagerne i smør i en gryde ved middel varme i ca. 5 minutter til svampene er gyldne.
- Skyl linserne og tilsæt i gryden sammen med rosmarin, tomatpuré, hakkede tomater, bouillon, sukker og balsamico og lad det koge op. Herefter skrues der ned til lav varme og retten småkoger i 20 minutter. Smag til med salt og peber.
- Kog pasta.
Server retten og drys med grofthakket persille.