Selleribøffer - Hanne fra Valby

Ny
Nem at lave

SværhedsgradOOOO

Tid: 20 minutter (eksklusiv kogetid)

Ingredienser:

2 selleriknolde

Ca. 2 dl. hvedemel

Ca. 1 spsk. salt

Ca. 1 tsk. sort peber

Ca. 1 spsk. timian 

2 store løg

Lidt olie til stegning 

Fremgangsmåde:

  • Skræl selleriknoldene.
  • Skær fire gode skiver af hver (gem resten til at komme i kartoffelmosen eller til bagte rodfrugter).
  • Kog selleriskiverne til de er møre, hvorefter de skal køle af (fx i køleskabet natten over) (gem gerne kogevandet der kan bruges som base i grøntsagssuppe for at være ekstra klimavenlig).
  • Skræl løgene og skær dem i tynde ringe.
  • Varm en pande op med olie på og steg løgringene sprøde.
  • Kom samtidig mel, salt, peber og timian på en tallerken.
  • Vend selleriskiverne i melet og sørg for, at de er dækket godt til.
  • Varm en anden pande op med lidt olie på.
  • Steg selleriskiverne så de er godt sprøde på begge sider.



​​​​Læg selleribøfferne på et fad med løgringe ovenpå.

Forslag til tilbehør: cocktailtomater stegt med Provence-krydderi. 

Variation: Læg en skive ost på hver selleribøf, når de er vendt.

Tips til rester: Lav burger med selleribøfferne. 

 

Del med