Selleribøffer - Hanne fra Valby
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 20 minutter (eksklusiv kogetid)
Ingredienser:
2 selleriknolde
Ca. 2 dl. hvedemel
Ca. 1 spsk. salt
Ca. 1 tsk. sort peber
Ca. 1 spsk. timian
2 store løg
Lidt olie til stegning
Fremgangsmåde:
- Skræl selleriknoldene.
- Skær fire gode skiver af hver (gem resten til at komme i kartoffelmosen eller til bagte rodfrugter).
- Kog selleriskiverne til de er møre, hvorefter de skal køle af (fx i køleskabet natten over) (gem gerne kogevandet der kan bruges som base i grøntsagssuppe for at være ekstra klimavenlig).
- Skræl løgene og skær dem i tynde ringe.
- Varm en pande op med olie på og steg løgringene sprøde.
- Kom samtidig mel, salt, peber og timian på en tallerken.
- Vend selleriskiverne i melet og sørg for, at de er dækket godt til.
- Varm en anden pande op med lidt olie på.
- Steg selleriskiverne så de er godt sprøde på begge sider.
Læg selleribøfferne på et fad med løgringe ovenpå.
Forslag til tilbehør: cocktailtomater stegt med Provence-krydderi.
Variation: Læg en skive ost på hver selleribøf, når de er vendt.
Tips til rester: Lav burger med selleribøfferne.