Røget laks på rødbedebund - Birgit fra Frederiksberg
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 15-20 minutter
Ingredienser:
2 mellemstore rødbeder
4 skiver god, koldrøget laks
4 spsk. god, økologisk mayonnaise
2 tsk. fintrevet peberrod
Salt og peber
40g mandelflager
Basilikum til pynt
Godt brød
Fremgangsmåde:
- Dagen før: Kog rødbederne 10-15 minutter og lad dem afkøle i vandet.
- Pil skallen af og gem rødbederne i køleskab til dagen efter.
- Rør mayonnaise med peberrod, citron, salt og peber.
- Rist mandelflagerne lysebrune på en tør pande.
Anretning:
Læg 6-8 tynde skiver rødbede på hver tallerken.
Placer en skive laks herpå.
Kom lidt peberrodscreme på.
Drys med ristede mandler.
Pynt med lidt basilikumkviste.
Server med godt brød.