Pastasalat med romesco - Mie fra Nordvest

Ny
Vegetarisk

Sværhedsgrad: OOOO

Tid: 30 minutter

Ingredienser:

400 g fuldkornspasta (kogt)

150 g hakket grønkål

 ½ tsk olivenolie

¼ rødkål (strimlet)

1 tsk citronsaft

1 dåse kikærter

2 spsk ristede pinjekerner (eller nødder)

Romesco

3 ristede peberfrugter i ovn

2 spsk soltørret tomat

200 g tofu

En håndfuld mandler

½ spsk olivenolie

1 tsk røget paprika

3 spsk citronsaft

1 fed hvidløg

Fremgangsmåde:

  • Skær peberfrugterne i grove stykker og fjern kernerne.
  • Sæt dem i ovnen ved 230 grader, mens du koger pasta og ordner kålen. De skal have ca. 15 minutter.
  • Tilbered fuldkornspastaen ved at bringe en stor gryde med saltet vand i kog. Tilsæt fuldkornspastaen, og kog den i henhold til anvisningen på pakken, indtil den er al dente.  Hæld vandet fra pastaen, når den er kogt, og skyl den under koldt vand for at stoppe kogeprocessen. Sæt det til side.
  • Gør grønkålen klar ved at komme den i en stor skål med et drys salt og olivenolie. Massér grønkålen med hænderne, indtil den er blød.
  • Tag peberfrugterne ud af ovnen.
  • Lav romescosaucen ved at kombinere den med alle ingredienser i en blender, indtil den er ensartet i konsistensen.
  • Tilbered rødkålen ved at snitte den fint med en grøntsagsskræller.
  • Tilsæt citronsaft og en smule salt, og massér kålen, til den bliver lyserød.
  • Rist pinjekernerne eller nødder på en tør pande ved middel varme, indtil de er gyldenbrune. Sørg for at røre jævnligt for at undgå, at de brænder på.
  • Rør kikærter, pasta og romesco sauce i en skål, så saucen bliver fordelt jævnt.
  • Tilsæt nu grønkål og rødkål.
  • Drys med ristede kerner/nødder i skålen eller server ved siden af.
Del med