Ovnbagte jordskokker med pesto - Astrid fra Amager
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 55 minutter
Ingredienser
1,2 kg. jordskokker
2 tsk. olivenolie
1 tsk. salt
250g cherrytomater, skåret i halve
Pesto (lav selv eller køb)
2 fed hvidløg
50g friske basilikumblade (eller brug rester fra forskellige krydderurter og tilsæt evt. restspinatblade)
25g græskarkerner
1 dl. olivenolie
Evt. 40g parmesanost
Fremgangsmåde
- Rens jordskokkerne. Del dem evt.
- Bland jordskokkerne i olie. Drys groft salt på og fordel dem jævnt i ét lag på en bageplade med bagepapir.
- Bag jordskokkerne i ovnen ved 200 – 225°. De skal være i ovnen i cirka 45 minutter. Bland tomaterne ved, når halvdelen af tiden er gået.
Pesto
- Mens jordskokkerne er i ovnen, kommer du hvidløg, basilikumblade, græskarkerner samt ost i en blender. Blend til det bliver til en tyk pasta.
- Tilsæt olien indtil du har en pasta af passende konsistens.
- Smag til med salt og peber og server til jordskokkerne.