Ovnbagte jordskokker med pesto - Astrid fra Amager

Ny
Vegetarisk

Sværhedsgrad: OOOO

Tid: 55 minutter 



Ingredienser

1,2 kg. jordskokker

2 tsk. olivenolie

1 tsk. salt

250g cherrytomater, skåret i halve

Pesto (lav selv eller køb)

2 fed hvidløg

50g friske basilikumblade (eller brug rester fra forskellige krydderurter og tilsæt evt. restspinatblade)

25g græskarkerner

1 dl. olivenolie

Evt. 40g parmesanost

 

Fremgangsmåde

  • Rens jordskokkerne. Del dem evt.
  • Bland jordskokkerne i olie. Drys groft salt på og fordel dem jævnt i ét lag på en bageplade med bagepapir.
  • Bag jordskokkerne i ovnen ved 200 – 225°. De skal være i ovnen i cirka 45 minutter. Bland tomaterne ved, når halvdelen af tiden er gået.



Pesto

  • Mens jordskokkerne er i ovnen, kommer du hvidløg, basilikumblade, græskarkerner samt ost i en blender. Blend til det bliver til en tyk pasta.
  • Tilsæt olien indtil du har en pasta af passende konsistens.
  • Smag til med salt og peber og server til jordskokkerne.
Del med