Nem og billig hverdagsdhal med chokolade - Lars fra Sydhavnen

Ny
Vegetarisk

Sværhedsgrad: OOOO

Tid: 45 minutter

Ingredienser

100g røde linser

100g belugalinser (sorte linser) eller anicialinser

2-3 løg

400g hakkede tomater (eller vand og tomatpuré)

3 fed hvidløg

1 cm. frisk ingefær

100g spidskål eller hvidkål

10-20g mørk chokolade

Spidskommen

Chili

Fremgangsmåde

  • Løg, hvidløg, ingefær, chili og spidskommen hakkes og steges i en tykbundet gryde.
  • Herefter skylles linserne og kommes i sammen med hakkede tomater og ½-1 liter vand (prøv dig frem med vandmængden).
  • Når linserne er ved at være udblødt, kommes fintsnittet spidskål eller hvidkål i. Kålen koges med i 5-10 minutter afhængigt af, hvor sprød man ønsker kålen.
  • Til sidst smages til med salt, peber og mørk chokolade.

Server med hvidløgssmør og ris eller brød til - eller spis den som den er.

Tips og variationer:

- Hvis du serverer med ris, vil jeg anbefale følgende rækkefølge:

1) put først dhal i en dyb tallerken, 2) kom derefter en klump ris i midten af dhalen, og 3) kom så en ordentlig klat hvidløgssmør oven i risen. Dermed vil hvidløgssmøret trille ned over alle risene og få det hele til at smage helt forrygende!

- Alt hvad du måtte have af grøntsagsrester passer godt i denne ret, så tøm bare køleskabet - så længe linserne stadig er nogenlunde dominerende i retten. Og prøv dig endelig frem med variationer over krydderierne (røget paprika, koriander og gurkemeje er fx velegnede i denne ret).

- I stedet for ris (som ikke er super klimavenlige), kan du også fint komme et par kartofler i tern i suppen. Så skal de bare enten steges med løg osv. i starten eller komme i omtrent samtidig med linserne, så de kan nå at blive gennemkogt.

- Ind imellem hakker jeg en gulerod eller to i 2-3 cm lange pinde á ca. ½ cm tykkelse og smider dem i til allersidst, efter jeg har slukket for gryden. Det giver et friskt og sprødt indslag i retten.

Del med