Linseragu med gnocchi - Mads fra Brønshøj

Ny
Aftensmad

Sværhedsgrad: OOOO

Tid: 20-30 minutter



Ingredienser:

  • Ét stort løg 
  • 2-8 fed hvidløg (alt efter temperament)
  • 2 gulerødder
  • 2 bladselleristænger
  • 150 gram grønkål
  • 2-3 spsk. tomatkoncentrat
  • Én dåse hakkede tomater
  • 1-2 dåser grønne linser (alternativt kan tørrede linser bruges) 
  • Én liter grøntsagsbouillon 
  • En sjat rødvin (hvis du har det, ikke nødvendigt for retten) eller balsamicoeddike
  • 1-2 bagekartofler
  • Hvedemel
  • Herbes de Provence/tørrede krydderurter efter valg
  • Salt og peber (eventuelt muskatnød)

 

Fremgangsmåde:

  • Hak løg, bladselleri, gulerødder og hvidløg fint. 
  • Riv grønkål ud i stykker (gem stilkene til at lave lækker hjemmelavet bouillon).
  • Skær bagekartoflerne i tern og sæt dem til at koge i en gryde.
  • Tilsæt løg, selleri og gulerødder til en gryde på mellem/høj varme med lidt salt og olie, lad det svede. 
  • Når der umiddelbart ikke er mere vand tilsættes tomatkoncentrat, tørrede krydderurter og hvidløg. Det er vigtigt at få brunet tomatkoncentratet - hav tålmodighed. 
  • Når tomatkoncentratet begynder at sætte sig lidt fast i bunden, men inden det brænder på, deglaseres bunden af gryden med en sjat rødvin, hvis det haves, ellers tilsættes de hakkede tomater.
  • Når det er kogt lidt ind tilsættes linserne (med vandet fra dåsen) og halvdelen af bouillonen. Hvis du bruger tørrede linser, skal du bruge mere vand, men vær forsigtig! Du kan altid tilsætte vand. Det tager tid at koge det ud.
  • Nu burde kartoflerne være kogte. Hæld kogevandet fra (du kan eventuelt brug noget af det i din gryde, da stivelsen kan gøre gode ting for saucen). Hæld kartoflerne ud på en flade (fx skærebræt eller et rent bord), mas dem i stykker med en gaffel og lad det køle lidt ned.
  • Tilsæt nu salt (eventuelt hvidløgspulver hvis det haves). Drys mel lidt af gangen og inkorporer det i kartoflerne til du har en masse, der lige akkurat kan holde sammen (tjek undervejs til raguen - hvis den mangler væske tilsæt da mere bouillon). 
  • Tilsæt det iturevne grøntkål til dejen. 
  • Del din dej i 2-3 stykker og rul ud i pølser (lidt tyndere end du vil have dine gnocchier til at være, da de svulmer når de koges). Skær skiver af pølserne på ca. en centimeter og separer fra dejen. Gnocchierne må ikke røre hinanden ellers hænger de fast. 
  • Tjek nu til din sauce. Måske mangler den salt, peber, eventuelt muskatnød og en smule soya for mere umami. Hvis du ikke har brugt rødvin så giv den et par plask balsamicoeddike (jeg bruger meget, da jeg elsker syrlige retter).

For en hurtig nem version uden meget opvask kog da Gnocchierne direkte i din ragu. Hæld dem ned i raguen lidt af gangen. Det kræver, at der er væske nok så tænk over dette i forvejen. Alternativt kog gnocchierne i 2-4 min og steg dem derefter på en pande i lidt olie 

Raguen er også lækker oven på pasta. 

 

Del med