Foccacia - Birgit fra Frederiksberg

Ny
Nem at lave

Sværhedsgrad: OOOO

Tid: 60 minutter 

Ingredienser

20 g gær 

5 dl koldt vand

1 tsk salt

350 g hvedemel

250 g italiensk mel, tipo 00

1/2 dl olie

Topping

Olivenolie 

Lidt salt, evt flagesalt

Rosmarin, salvie( evt tørret el Herbes de Provence)

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i vand og salt
  • Kom olien i skålen
  • Bland meldt i med en ske, dejen skal være klistret
  • Dæk skålen med film og lad den stå i køleskab min 12 timer
  • Tag skånen ud, dæk en firkantet form ( 20 gange 30 cm) med bagepapir, hæld dejen i formen og lad dejen efterhæve 30 min
  • Sæt ovnen på 200 gr, gerne varmluft
  • Smør dejen med olivenolie, drys lidt salt over og kom krydderurter på
  • Bag ca 20 min, den er færdig når gylden og lyder “ hult” når man banker på den
  • Dejligt brød som tilbehør eller serveres med div oste, skinker og pølse
Del med