Foccacia - Birgit fra Frederiksberg
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 60 minutter
Ingredienser
20 g gær
5 dl koldt vand
1 tsk salt
350 g hvedemel
250 g italiensk mel, tipo 00
1/2 dl olie
Topping
Olivenolie
Lidt salt, evt flagesalt
Rosmarin, salvie( evt tørret el Herbes de Provence)
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vand og salt
- Kom olien i skålen
- Bland meldt i med en ske, dejen skal være klistret
- Dæk skålen med film og lad den stå i køleskab min 12 timer
- Tag skånen ud, dæk en firkantet form ( 20 gange 30 cm) med bagepapir, hæld dejen i formen og lad dejen efterhæve 30 min
- Sæt ovnen på 200 gr, gerne varmluft
- Smør dejen med olivenolie, drys lidt salt over og kom krydderurter på
- Bag ca 20 min, den er færdig når gylden og lyder “ hult” når man banker på den
- Dejligt brød som tilbehør eller serveres med div oste, skinker og pølse