Italiensk bønnesuppe med parmesan - Annette fra Husum

Ny
Vegetarisk

Sværhedsgrad: OOOO

Tid: 45 minutter 

Ingredienser:

200g borlottibønner eller hvide bønner

200g spelt

2 gulerødder i tern

1 stang blegselleri eller tilsvarende knoldselleri, finthakket

1 løg, finthakket

3 fed hvidløg 

Rosmarin

Endeskiven af en parmesanost 

Olivenolie

1,4L kyllingebouillon eller grøntsagsbouillon

Persille 

Fremgangsmåde:

  • Sæt bønnerne i blød natten over med rosmarin og et fed hvidløg. Jeg plejer at koge en stor portion bønner og fryse dem i flere portioner, så går det hurtigere med suppen.
  • Steg grøntsagerne i olivenolie.  
  • Hæld vand fra bønnerne, behold hvidløg og rosmarin og kom det hele til grøntsagerne med bouillonen. Tilsæt endeskiven af en parmesan. Kog det i en time, hvis bønnerne har været i blød på forhånd.
  • Tilsæt spelt og to fed hvidløg efter en time. Kog i ca. 30 minutter.
  • Smag til med salt, peber, lidt olivenolie og et drys persille.

Bruger du kogte bønner, kan du tilsætte dem sammen med spelt og afkorte kogning med en time.

Spis brød til.

Del med