Gnocchi shakshuka - Mie fra Nordvest
Sværhedsgrad: OOOO
Tid: 20 minutter
Ingredienser:
2 røde peberfrugter
1 squash
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk røget paprika
En knivspids cayennepeber (valgfrit)
2 x 400 g dåser med hakkede tomater
500 g Gnocchi
1 spsk. harissa (valgfrit)
Burratta, ricotta eller parmesan
En håndfuld basilikum eller persille (valgfrit, til pynt)
Fremgangsmåde:
- Skyl og skær de røde peberfrugter i ca. 1 cm tykke skiver.
- Hak løg og hvidløg fint.
- Kom 2 spsk. olivenolie i en stor pande eller gryde over middel varme til gnocchierne, og giv dem lidt farve her.
- Fjern gnocchi og steg nu løget på panden, indtil det er blødt, tilsæt derefter hvidløget, og steg i yderligere 2 minutter.
- Rør spidskommen, koriander, paprika og cayennepeber i, (hvis du bruger det), og steg under omrøring i yderligere 1-2 minutter.
- Tilsæt derefter peberfrugterne og squash, og steg i yderligere et par minutter.
- Bland tomater, gnocchi og harissa i, og lad det simre forsigtigt under omrøring i 7-10 minutter. Hvis saucen bliver lidt for tyk, kan du tilsætte et skvæt vand. Den er færdig, når gnocchien er kogt, og tomaterne er blevet til en dejlig sauce.
- Smag til med salt og peber, og tilsæt mere harissa, hvis du har lyst.
Top med eksempelvis burratta, ricotta eller parmesan. Evt. også basilikum/persille for lidt grønt.
